Hvad skyldes din hovedpine?

clauss_blog_hovedpine_foto

Der findes groft sagt 5 forskellige typer hovedpiner:

 

  1. Urinblære relateret hovedpine.
  2. Galdeblære relateret hovedpine.
  3. Tyktarms relateret hovedpine.
  4. Mave relateret hovedpine.
  5. Nyre/lever relateret hovedpine.

 

  1. Urinblære hovedpine er normalt en hovedpine som er en reaktion på en spænding I ryg og nakke hvivlerne. Nogle hvivler kan være låst og forhindrer derved den flexible naturlige bevægelse I rygraden, og spændingen opstår primært der hvor hvirvlerne ender I nakken eller ved sacrum. Det kan også skyldes en trykdifference I spinalvæsken i rygmarven. Urinblæren handler om at sætte grænser og sige fra, og om at sige ja til sig selv.

 

  1. Galdeblære hovedpine relaterer mere til spændinger i sener og led, specielt fra nakke og skuldre. Hovedpinen er som oftetst halvsiddig, og føles som en bevægelse fra kraniekanten op bag det ene øje, og føles som en kniv bag øjet. En skarp spids smerte.

 

  1. Tyktarms Hovedpine relateret hovedpine sidder oftest midt i panden. Skyldes oftest sorg, tunge tankter eller lettere depressiv tilstand, eller indtagelse af føde, som du du reagerer intollrant overfor.

 

  1. Mave meridian hovedpine sidder både I panden og ude I tindingerne. Det skyldes for mange bekymrende tanker, og former for udmattelse I form af for lidt vædske og føde/lavt blodsukker. Nogen reagerer med hovedpine hvis deres kost er mangelfuld, dvs de ikke bliver dækket af både proteiner, salte, vitaminer, kulhydrater og fedtsyrer.

 

  1. Nyre/Lever relateret hovedpine siddder som regel i toppen af hovedet (issen) og kaldes også for medicinlåget. Skyldes often en forgiftning af enten lever eller nyrer i forsøget på at nedbryde kemikalier.